AMERİKA
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Amerika’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, geçerli bir pasaporta sahip ise ve Amerika Birleşik Devletinin belirlediği şartları yerine getirebiliyorsa Amerika vizesi başvurusu yapabilir. Her devletin kendi ulusal çıkarlarına göre belirlediği vize kriterleri vardır. Ülkelerine ziyaret edecek kişilerin kamu düzenini bozmasını ve kamu sağlığını riske sokmasını istemezler. Aynı zamanda her devletin yasaklı ve sakıncalı yabancılar listesi bulunmaktadır. Vize uygulaması ülkenin bu problemi yaratacak kişileri ülkelerine girmesine önlemek amacıyla başlamıştır. Bunun dışında vize başvuruları sırasında ekonomik olarak yük olabilecek kişiler tespit edilirse ülkeye girmelerine izin verilmemektedir. Amerika İstanbul Başkonsolosluğu ve Amerika Ankara Büyükelçiliği başvuruları değerlendirirken bu genel kuralları göz önünde bulundurmaktadır.
Amerika vizesi başvurunuzu yapmadan önce seyahat amacınızı doğru bir şekilde belirlemeli ve seyahat amacınıza uygun vize türü ile başvurunuzu gerçekleştirilmelisiniz.
Amerika Vizesi Nasıl Alınır?
Amerika vizesi almak istiyorsanız, ilk yapmanız gereken gidiş amacınıza ve çalışma statünüze göre hazırlamanız gereken evrak listesini öğrenmelisiniz. Bu konuda size en yakın Vize Merkezi şubesini aramanız yeterli olacaktır. Size özel hazırlanması gereken evrak listesini Amerika vize uzmanlarımız mail olarak gönderecek, telefonda detaylı bilgi vereceklerdir.
Amerika vizesi almak için atacağınız ikinci adım Mülakat için Amerika İstanbul Başkonsolosluğu’ndan ya da Amerika Ankara Büyükelçilik ’ten randevu almaktır. Sizin Amerika vize başvurunuz için gerekli olan randevuyu alabilmemiz için geçerli olan pasaport fotokopinizi ve vizeniz onaylandığında pasaportunuzu hangi PTT merkezinden alacağınızı yazıp vize uzmanlarımıza mail aracılığı ile ulaştırmanız yeterli olacaktır. Eğer daha önce alınmış Amerika vizeniz varsa görüntüsünü aynı mailde göndermelisiniz. Aynı zamanda Vize Merkezi’ne başvuru için gerekli olan ücreti ödediğinize dair banka dekontunu da göndermelisiniz. Vize uzmanlarımız açık olan ilk randevu tarihine randevu alıp, sizi detaylı bilgilendirecekler ve randevu mailini göndereceklerdir.
Amerika vizesi almak için hazırladığınız evraklar Vize Merkezi’ne ulaştığında, işlemlerinizi vize uzmanlarımız başlatacaktır. Profesyonel ve tecrübeli vize uzmanlarımız tarafından eksiksiz olarak DS 160 vize başvuru formunuz doldurulacaktır. Evraklarınız arasında güçlendirilmesi gereken ya da değişmesi gereken evraklarınız varsa vize uzmanlarımız tarafından bilgilendirileceksiniz. Mülakat sırasında problem yaşamamanız için Amerika Konsolosluğu önünde randevu günü vize uzmanlarımız karşılayacak, mülakatta nasıl davranmanız gerektiği konusunda detaylı bilgi verecektir.
Amerika vizesi almak istiyorsunuz ama aldığınız randevu tarihi seyahat tarihi sonrasına verildiyse vize uzmanlarımız acil randevu talebinizi Konsolosluğa iletirler. Fakat bu tarz acil randevu taleplerinin çok geçerli bir sebebi yoksa Konsolosluk genelde kabul etmemektedir.
Amerika’ya yapacağınız seyahat Ticari amaçlı ise Amerika’daki şirketten ticari davetiye almalısınız. Eğer yapacağınız seyahatin amacı aile ya da arkadaş ziyareti ise sizi davet eden kişi davet mektubu göndermelidir. Amerika vatandaşı ise Amerika pasaportunun fotokopisini oturum izni ile kalıyorsa oturum izni kartının önlü arkalı fotokopisini de göndermelidir.
Amerika Konsolosluğu mülakatına girmeden önce evraklarınızın eksik olup olmadığını kontrol edin. Genelde evraklarınıza bakmazlar ama size soru yönelttiğinde söylediğiniz şeyleri belgeleriniz ile desteklemeniz gerekir. Aksi takdirde başvurunuz ret olabilir.
İNGİLTERE
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. İngiltere üzerinden diğer ülkelere aktarmalı seyahat edecek vatandaşlarımız transit vizeye tabidir.
İngiltere Vizesi Türleri
Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan ve İngiltere’ye turistik, ticari, ziyaret, çalışma, eğitim, yerleşim gibi amaçlarla seyahat etmeyi planlayan kişilerin, seyahat nedenlerine uygun vize prosedürleri doğrultusunda vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Başvuru sürecinde, doğru vize türüne başvuru yapıldığından emin olunması, ilgili kategoriye ait gerekli koşulların ve evrakların sağlanması büyük öneme sahiptir.
İngiltere vize başvuru kategorileri; standart ziyaretçi vizeleri, eğitim vizeleri, çalışma vizeleri ve yerleşim kategorisi altında bulunan vizeler olarak sınıflandırılabilir. Her bir kategori, farklı pek çok alt vize türüne sahiptir ve her vize türü için dikkat edilmesi gereken hususlar ve zorunlu evraklar vardır. Yine vize başvuru ücretleri de büyük oranda başvuru kategorisine göre değişmektedir.
En çok başvuru yapılan İngiltere vize türleri genel hatları ile aşağıdaki gibidir. Web sitemiz üzerinden tüm kategorilere ait detaylara ulaşabilirsiniz.
İngiltere standart ziyaretçi vizesi (İngiltere Turistik Vize, İngiltere Aile Ziyareti Vizesi, İngiltere Ticari Vize)
İngiltere Kısa Süreli Öğrenci Vizesi
Tier 4 İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi
Tier 2 Çalışma Vizesi
Tier 5 Kısa Süreli Çalışma Vizesi
Tier 1 Vizesi (girişimci, yatırımcı ve üstün yetenekliler için)
İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi
İngiltere Yerleşim Vizesi Kategorileri
İngiltere Transit Vizesi
İngiltere Eea Family Permit Vizesi
İngiltere Ev Hizmetlisi Vizesi
Almanya
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Almanya Vize İşlemleri
Almanya Konsolosluğu vize konularında doğrudan başvuru kabul etmemekte, bunun yerine vize başvuru merkezleri ve akredite turizm seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru almaktadır.
Vize Merkezi Almanya vize işlemleri için sizleri prosedür hakkında bilgilendirerek randevu alımınızı gerçekleştirir. Almanya vizesi için durumunuza uygun evrak listesini size ileterek evraklarınızı hazırlamanıza yardımcı olur. Otel ve uçak rezervasyonu konusunda sizlere hizmet verir, seyahat sürecinizi ve vize sürecinizi yöneterek en doğru vize başvurusu gerçekleştirmenize yardımcı olur.
Almanya Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya’ya seyahat etmeyi düşünen kişiler öncelikle seyahat nedenine uygun vize türünü belirlemelidir. Vize türü belirlendikten sonra ilgili vizenin evrak listesini hazırlamalıdır. Evrakların Almanya Konsolosluğu’nun aracı kıldığı başvuru merkezinin istediği sıra ve şekle göre hazırlanması gerekmektedir.
Evraklar arasında kişinin hazırlaması gereken belgeler, gelirini gösteren belgeler ve iş yeri tarafından temin edilecek belgeler yer almaktadır. Kişi eğer öğrenci, ya da ev hanımı ise sponsor evrakları hazırlanması gerekmektedir.
Hazırlanan evraklarla başvuru gerçekleştirilir ve vize sonucu tarafınıza bildirilir.
Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Almanya vizesi için gerekli evraklar; başvuru sahiplerinin hazırlayacağı ortak evraklardır.
Yeni, Eski Pasaportlar
Planlanan dönüş tarihinden (talep edilen vizenin bitiş tarihi) itibaren en az 3 ay daha geçerli olan, 10 yıldan eski olmayan pasaport gerekmektedir. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yılda alınan tüm vize sayfalarının fotokopileri eklenmelidir. Başvuru dosyasında, varsa başvurana ait eski pasaportlar da bulunmalıdır.
Schengen Vize Başvuru Formu
Başvuru formuna tarih de eklenerek elle veya bilgisayarla eksiksiz doldurulup imzalanmalıdır. Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse formu ebeveynleri imzalamalıdır. Farklı kişiye vekâlet verilecekse ıslak imzalı vekâlet formu ve vekâlet verilen kişinin kimlik fotokopisi sunulmalıdır.
Biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi
Başvuru sahibinin yasal kimlik kartının fotokopisiyle 6 aydan eski olmayan, rötuşsuz, beyaz fonlu, 35*45 mm ölçülerinde, tüm yüzün net göründüğü biyometrik fotoğrafı olmalıdır.
Seyahat sağlık sigortası
Seyahat sağlık sigortası seyahat süresini içermeli, en az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Ülkeye dönüş, acil hastane ve tedavi masrafları gibi seyahatte oluşabilecek tüm masrafları kapsamalıdır.
Seyahat rezervasyonları, konaklama belgesi
Seyahat detaylarını ve gidiş-dönüş tarihlerini içeren uçak ve tur rezervasyonları sunulmalıdır. Seyahat süresinde yapılacak konaklamaya ait belgeler de eklenmelidir.
Kişilerin çalışma durumlarına göre bazı finansal belgelerin de hazırlanması zorunludur.
Banka hesap dökümü
Hesabının bağlı olduğu bankadan son 3 aya ait şahsi hesap dökümü.
Çalışma ve izin belgesi
Çalışılan şirketten alınan, yapılan işi açıklayan, seyahat tarihlerinin yazılı olduğu, kaşeli ve şirket yetkilisinin imzaladığı çalışma izin belgesi.
SGK hizmet dökümü, SGK işe giriş bildirgesi, maaş bordroları
E-devlet’ten SGK hizmet dökümü ve çalışılan şirketten alınan SGK işe giriş bildirgesinin fotokopisi. Son 3 aya ait, yetkili kaşeli ve imzalı maaş bordroları.
İş sözleşmesi
SGK’lı çalışılmaması durumunda çalışılan firmadan alınan ve firmayla aradaki iş ilişkisinin kanıtlandığı noter onaylı iş sözleşmesi.
Almanya vizesi için gerekli evraklar dışında varsa tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri gibi ek gelir belgeleri de bulunmalıdır.
Almanya Vizesi Türleri
Almanya vizesi uzun süreli vize ve kısa süreli vize olarak iki kısma ayrılır. Almanya uzun süreli vize, seyahat süresi 90 günü aşacak olan kişilerin alması gereken vize türüdür. Bu vizeye uzun süreli eğitim, staj, hastalık gibi sebeplerle Almanya’ya gidecek olan kişilerin başvurması gerekmektedir.
Almanya kısa süreli vize ise seyahat süresi 90 günden az olacak kişilerin başvuracağı Almanya vizesi çeşididir. Almanya kısa süreli vize kendi içinde türlere ayrılmaktadır.
Almanya vizesi almak için öncelikle seyahatinizin amacını belirlemeniz gerekmektedir. Almanya’ya gitmek için nedeniniz
Gezi ya da tatil amaçlı ise Almanya turistik vize başvurusu,
Aile yakınınız ya da arkadaşınızı ziyaret ise Almanya aile arkadaş ziyareti vize başvurusu,
Ticari görüşme ya da fuar katılımı amacıyla gidecekseniz Almanya ticari vize başvurusu,
Eğitim, kültürel ya da sportif etkinlik için ise amaçlı Almanya vize başvurusu,
Transit geçişleriniz için Almanya transit vize başvurusu,
6 ayı geçen eğitim ve staj için Almanya uzun süreli eğitim vize başvurusu gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti devletinde ikamet eden ve çalışma izni bulunan yabancı uyruklu kişiler Türkiye’den Almanya vize başvurusunu gerçekleştirebilmektedir. Almanya’ya vize almak isteyen kişiler başvurularını Almanya Konsolosluğu üzerinden gerçekleştirmeyecektir. Almanya Konsolosluğu tarafından anlaşılan başvuru merkezi ve başvuru merkezine akredite A tipi seyahat acenteleri üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Almanya D tipi vize başvurusu ise Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Konsolosluğu üzerinden yapılmaktadır.
Basvuru ve genis bilgi icin tikalyiniz
FRANSA
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Fransa Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Fransa’ya yapılacak vize başvuruları için izlenmesi gereken belirli aşamalar bulunuyor. Fransa vizesi başvurusu nasıl yapılır diyorsanız öncelikle geçerli bir pasaporta sahip olmanız gerekir cevabını verebiliriz. Fransa Yeşil, Gri ve Siyah TC. pasaportlarını 6 aya kadar vizden muaf tutarken Umuma Mahsus yani Bordo pasaport sahipleri koşullarıan uygun evraklarla başvuru yapmalıdırlar. Geçerli pasaportunuz varsa seyahat amacınızı belirleyerek vakit kaybetmeden harekete geçebilirsiniz. Seyahat amacınızı içeren vize türüne başvuru için hazırlanması gereken belgeler tespit edilmeli. Bir sonraki aşamada bu belgeler tamamlanmalıdır. Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan bu belgelerin Fransa Konsolosluğuna sunulması için Vize Merkezi danışmanlığında yapılabilmektedir. Türkiye’deki Fransa Konsoloslukları doğrudan şahıs başvurusu kabul etmemekte olup başvurular akredite kurumlar tarafından yapılmaktadır. Değerlendirme süreci sonrasında gerekli durumlarda parmak izi verme, ek evrak talebi veya yüzyüze görüşme gibi ek işlemler de sürece dâhil olabilir. Eğer sonuç olumlu olursa talep edilen Fransa vizesinin verilmesiyle işlemler tamamlanır. Ret durumlarında ise tekrar başvuru yapılması istenir.
HOLLANDA
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Hollanda Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hollanda vize başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı aslında üç konuyu da beraberinde getirmektedir. Öncelikle Hollanda’ya seyahat etmek isteyen kişilerin seyahat gerçekleştirecekleri zaman dilimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Hollanda’ya vize başvurusu ne zaman yapılır diye soracak olursanız, minimum 4 hafta öncesinden başvuru yapmak yeterli ve uygun olacaktır. Konsolosluğun yoğun olmasına bir önlem olarak 4 hafta önceden başvurmanız gereklidir ve bu sayede vize işlemleriniz sekteye uğramadan ve zaman kaybı yaşamadan gerçekleşecektir. Ancak diğer bir taraftan konsolosluğun ek evrak talebi işlem sürenizi uzatabilmektedir. Başvuru, bu bilgiler göz önüne alınarak yapılmalıdır.
İkinci önemli husus da Hollanda vize başvurunuzu nereden yapacağınızdır. Hollanda vizesi başvurusu nereden yapılır sorunuzun yanıtı olarak Hollanda büyükelçiliği/konsolosluğu vize başvurusunu İstanbul’da bulunan Hollanda Başkonsolosluğu ve Ankara’da bulunan Hollanda Büyükelçiliği’nden kabul etmektedir. Hollanda Konsolosluğu Ankara Vize Bölümünün çalışma saatleri günden güne değişiklik göstermektedir. Pazartesi-Perşembe 08:45-12:30 arası olan çalışma saati, Cuma günleri için 08.30-13.00 saatleri arasında randevu ile hizmet vermektedir. Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Vize Bölümü başvuruları Pazartesi Cuma için 08.30 – 11.30 saatleri arasında kabul edilmektedir.
En kolay Hollanda vizesi hususunda Hollanda’ya seyahatiniz için vize başvurunuzu bireysel olarak yapamayacağınızı düşünüyorsanız en iyi seçenek bir danışmanlık hizmeti veren aracı kurumdan destek almanızdır. Vize Merkezi de bu danışmanlık kurumlardan bir tanesidir. Vize Merkezi’nde görevli ülke uzmanlarımız her zaman yanınızdadır. Uzmanlarımız tarafından tarafınıza yollanan bilgilendirme mailinde başvurunuz ile alakalı hazırlamanız gereken evraklar sırasıyla belirtilecektir. Bu evrakları hazırlayıp elden veya kargo ile Vize Merkezi ülke sorumlusu arkadaşlarımıza gönderebilirsiniz. Evraklarınızın güncel olması ve doğruluğu ile alakalı bilgilendirme e-mail ya da telefon ile tarafınıza yapılacaktır. Hollanda vize başvurusu nasıl yapılır sorunuza daha detaylı bir açıklama isterseniz Çağrı Merkezi’ndeki arkadaşlarımızla görüşebilirsiniz.
POLONYA
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Polonya Vizesi Nasıl Alınır?
“Polonya vizesi nasıl alınır?” sorusu Polonya vize başvurusu yapacak olan vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Polonya, Schengen üye ülkeleri arasında yer aldığı için kısa süreli vize başvurusu yapmak isteyen bordo pasaporta sahip T.C. vatandaşları kısa süreli seyahatleri için Schengen vizesi almak zorundadırlar.
Polonya vize başvurusu yapacak vatandaşların pasaportları 10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfaya sahip olmalı ve pasaportların yırtık/yıpranmış sayfası bulunmamalıdır. Başvuru sahipleri Polonya’ya seyahat amaçları ve seyahat tarihlerine göre başvuracakları vize kategorisini net olarak belirlemeli ve buna uygun evraklarla başvuru yapmalıdır. Seyahat 180 günlük süre içinde 90 günden az olacak şekilde yapılacaksa kısa süreli C tipi; 90 günü aşacak şekilde olacaksa uzun süreli D tipi vizeye başvurulmalıdır.
Polonya’ya sadece gezi amacıyla gidilecekse turistik; iş görüşmesi, toplantı ya da fuar amacıyla seyahat edilecekse ticari vize türlerine başvurulmalıdır. Bunun yanı sıra Polonya’da yaşayan bir akraba, aile üyesi ya da arkadaş ziyaret edilecekse Polonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi; kısa süreli eğitim ya da araştırma amaçlarıyla gidilecekse Polonya eğitim ve araştırma vizesi türlerinden başvuru yapılması gerekmektedir.
Polonya’ya aile olarak seyahat edilecekse her bir aile üyesi için ayrı ayrı başvuru yapılmalı ve ayrı başvuru dosyası oluşturulmalıdır. Hazırlanacak evraklar eksiksiz, doğru ve tutarlı olmalıdır. Polonya vize başvuru formu, vize talep dilekçesi gibi zorunlu belgeler hatasız şekilde doldurulmalıdır. Başvurulan vize türüne uygun doldurulmayan formlar geçersiz olabilmekte ve Polonya vize reddine neden olabilmektedir.
Vize Merkezi, “Polonya vizesi nasıl alınır?” sorusu ve diğer tüm vize konularında eksiksiz, hızlı ve kolay hizmet alabileceğiniz tecrübeli bir kurumdur. Polonya Konsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olan Vize Merkezi; tüm vize işlemlerinizde uçtan uca hizmet vererek süreci rahat geçirmenizi amaçlamaktadır. Polonya ya da farklı ülkeler için detaylı bilgi almak ve vize başvurusu yapmak istiyorsanız uzmanlarımızı her zaman arayabilir ya da dilerseniz ofislerimize gelerek ziyaret edebilirsiniz.
Polonya Vize Evrakları
Polonya Schengen vizesi için Polonya vize evraklarının hazırlanması zorunludur. Polonya Schengen vize başvurusunda bulunduğunuz pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalıdır ve pasaportun kimlik bilgilerinin bulunduğu ve eski vize etiketlerinin olduğu sayfaların fotokopisi ibraz edilmelidir. Ayrıca varsa eski pasaportlardaki vize sayfaları da Polonya Konsolosluğu’nun dikkatine sunulmalıdır. Pasaportun seyahat sonrası 3 ay geçerliliğe sahip olması gerekir. Reşit olmayan çocuklar ebeveynleri ile birlikte seyahat ediyorlarsa fotoğrafları ebeveynlerinin pasaportuna yapıştırılacaktır.
Polonya Schengen vize başvuru formu pasaport ve kimliğe dair diğer bilgileri içeren evraklardakilerle çelişecek şekilde olmamalıdır. Tutarsız ve yanlış bilgilendirmelerde vize reddi kati surette verilmektedir ki bu sonraki vize başvuruların da vize alınmasını zorlaştırmaktadır. Polonya vizesi için gereken evrakların hazırlanma aşamasında özellikle pasaport numaraları, kimlik numarası gibi ayrıntılara dikkat etmeniz tavsiye edilir. Bu bilgiler Polonya vize başvuru formunda ilgili kutu içine yazılır. Polonya Schengen vize başvuru formu Polonya Konsolosluğu tarafından hazırlanan ve sizin hakkınızda daha detaylı bilgi edinilmesini sağlayan bir formdur. Polonya seyahatine ne amaçla çıktığınız, hangi tarihler arasında Polonya’da olacağınız, varsa Polonya’dan sonra gideceğiniz diğer ülkeler ve seyahat rotanıza dair bilgiler de bu form dâhilindedir.
Polonya vizesi için gereken evraklar arasında 2 adet biyometrik fotoğraf bulunmaktadır. Biyometrik fotoğraf 3,5×4,5 cm. ölçülerinde, fonu beyaz ve yüzünüzü net bir şekilde gösteren ve güncel halinizi yansıtan formatta olmalıdır.
Polonya Schengen vizesi alırken, tüm Schengen vizeleri için geçerli olan 30.000 Euro teminatlı sağlık sigortasının yaptırılması zorunludur. Bu seyahat sağlık poliçesi konaklama sırasında sağlıkla ilgili her türlü sorunun önüne geçmek amacıyla yaptırılmak zorundadır.
Çalışan statüsündeki başvuru sahipleri çalıştıkları kurumdan aldıkları izin yazısı ve SGK hizmet dökümüyle ilgili tüm belgeleri Polonya vize başvuru evrakları arasına eklemelidirler. Şirket çalışanları ve sahipleri ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi ve şirketin vergi levhası gibi evrakları ibraz etmelidirler.
Polonya vize başvurusu için gereken evraklardan biri de banka hesap dökümleridir. Son 3 aylık hesap hareketlerini yansıtan bu belge kişinin ülkeye döneceğinin garantisini Polonya Konsolosluk yetkililerine göstermek açısından önem arzetmektedir.
Ev hanımı veya öğrenci gibi kendi gelir kaynağı olmayan kişiler seyahat masraflarını karşılayacak sponsorun bilgilerini ve sponsorluk yazısını ibraz etmelidirler.
İTALYA
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. (Vatikan için de geçerlidir).
İtalya Vizesi Nasıl Alınır?
İngiltere seyahatinde bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, öncelikle vize prosedürlerini eksiksiz olarak yerine getirmelidirler. Tamamlanması gereken İngiltere vize prosedürleri aşağıdaki gibidir:
Online ortamda vize başvuru formunun doldurulması,
Vize ücretinin ödenmesi,
Vize başvuru evraklarının taranarak sisteme yüklenmesi,
Vize randevusunun alınması,
Randevu günü parmak izi beyanı, fotoğraf çekimi, evrak ve pasaport teslimi.
Yukarıda belirtilen aşamalar sonrası, İngiltere vize başvuru sürecini tamamlamış olacaksınız. Başvuru sürecinde vize ücretleri, gerekli evrakalar, vize süreleri ve prosedürlerin vize değişiklik göstereceğini unutmayınız.
İtalya Konsolosluğu vize türleri için yapılacak başvurularda online vize formları İngiltere İçişleri Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden doldurulacaktır. Vize başvuru formunun doldurulması sonrası, vize türünün gerektirdiği vize ücret ödemesi de elektronik ortamda yapılmaktadır.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Çin Vizesi Nasıl Alınır?
Çin vizesi nasıl alınır sorusunun cevabı, Çin’e yapılması planlanan seyahat kapsamına göre çeşitlenmektedir. Yapmayı planladığınız seyahat doğrultusunda farklılaşacak olan vize türlerinin evrakları da değişmektedir. Çin vizesi başvurularınızı şahsen, konsolosluklara yapabileceğiniz gibi konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan Vize Merkezi aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz.
Vize Merkezi uzman Çin vize danışmanlarımız, yapacak olduğunuz seyahatin gerektireceği vize kategorisini belirleyerek bunun için gerekli olan evrak listesini tarafınıza iletecektir. Konsoloslukça yetkilendirilmiş olduğumuz için, tamamlayacak olduğunuz evraklar ile sizin adınıza başvurunuz gerçekleşecektir.
Çin Konsolosluğu, uzun ya da kısa süreli Çin seyahatleri için farklı vize kategorileri belirlemiştir. Bunun yanında Çin’e yapılacak olan seyahatin amacı, medeni durumunuz, ülkede ne kadar süre kalacağınız gibi kriterler doğrultusunda da vize kategoriniz değişiklik gösterecektir. Farklı vize kategorileri çerçevesinde vize gerekli evrakları da değişiklik gösterecektir.
SUUDİ ARABİSTAN
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Suudi Arabistan Vizesi Nasıl Alınır?
Suudi Arabistan vize başvurusu yapabilmek için Suudi Arabistan’dan kişi adına düzenlenmiş bir davetiye gerekmektedir. Suudi Arabistan vizesi için davetiye vize başvuru işlemlerinin en önemli kısmını oluşturmaktadır. Arabistan vize davetiyesi, Suudi Arabistan Konsolosluğu’na ait bilgi sistemine ve seyahat acentelerine e-mail yolu gönderilmektedir.
T.C. Vatandaşları her ne amaçla Suudi Arabistan’a seyahat edeceklerse davet mektubunu almaları ve konsolosluğa beyan etmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla Suudi Arabistan’a seyahat edebilmek için öncelikle davet mektubunun temin edilmesi zorunludur. Suudi Arabistan’a aile ziyareti, turistik, çalışma ya da ticari amaçla seyahat edecek kişilerin planladıkları seyahatlerinden en az 15 işgünü öncesinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvurularını Pazartesi-Perşembe günleri 09:00-15:00 saatleri arasında kabul etmektedir. Cuma günleri Suudi Arabistan vize başvuruları kabul etmemektedir.
Suudi Arabistan vize başvurusu yapacakların pasaportlarında İsrail vizesi, İsrail’e giriş-çıkış damgası olması durumunda Suudi Arabistan vize başvuru işlemi yapılmaz. 35 yaşın altındaki bekar bayanların Arabistan vize başvuruları kabul edilmemektedir. Ancak Suudi Arabistan’a ticari bir sebeple gidecek olan 35 yaşın altındaki iş kadınları Dışişleri Bakanlığı’ndan çıkmış olan davetiye ile gidebilir. Aynı zamanda eşinin veya akrabalarının eşliğinde vize alabilmektedirler.
50 yaşın üzerindeki yabancılara Suudi Arabistan çalışma vizesi verilmemektedir. Yabancı şirketlerin temsilcilerine, yatırımcılara, iş adamlarına ticari amaçla Arabistan vizesi verilmektedir. Suudi Arabistan vize işlemleri için başvuru formu, tam ve okunaklı bir biçimde doldurulmalı, seyahati destekleyen evraklarla uyumlu olması gerekmektedir. Arabistan vizesi başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak iki farklı dilde de doldurulmalıdır.
Suudi Arabistan’a kısa süreli seyahatler için vize başvuruları, konsolosluk vize başvuruları için yetkilendirilmiş turizm acenteleri ve Suudi Arabistan vize başvuru işlemlerini kabul eden vize danışma merkezleri tarafından yapılabilmektedir. Vize Merkezi, Suudi Arabistan departmanı Arabistan vize başvurunuzu en kısa sürede almanız için danışmanlık hizmeti vermektedir.
Suudi Arabistan Devleti, T.C. Pasaport hamili tüm kişileri vize prosedürüne tabi tutmaktadır. Suudi Arabistan’a seyahat edecek Türk vatandaşlarının, bu ülkeye seyahatleri öncesinde Suudi Arabistan Konsolosluğu temsilciliklerine vize başvurusunda bulunmaları gerekir.
Sıkça Sorulan Sorular
1.VİZE NEDİR ?
Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır.
2.VİZE NEREDEN ALINIR ?
Vizeler, seyahat edilecek ülkenin
1. Büyükelçiliğinin Konsolosluk Bölümünden;
2. Başkonsolosluğundan veya
3. Konsolosluğundan alınır.
4. Bazı ülkeler, Fahri Başkonsoloslukları veya Fahri Konsoloslukları aracılığıyla da vize verebilmektedirler.
5- Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluk Anlaşmalı Vize Başvuru Merkezleri.
3.VİZE ALIRKEN, HANGİ BELGELER İSTENİR?
Vize başvurusunda istenilen belgeler ülkeden ülkeye, seyahat amacına veya başvuranın pasaportunun türüne (diplomatik, hizmet, hususi, umuma mahsus pasaport veya seyahat belgesi) ve hatta zamandan zamana büyük değişiklikler gösterebilmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi alınması gerekmektedir.
4.VİZE BAŞVURULARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR NELERDİR?
- Bir vize başvurusunda genel kural başvurunun şahsen yapılmasıdır.
- Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır. (Pasaport başvurusuna ilişkin ayrıntılı bilgi için: https://www.nvi.gov.tr/pasaport adresindeki internet sitesine bakınız.)
- Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına özen göstermelisiniz. Bu hususu vize talep edeceğiniz ülkenin temsilciliğinden teyit ettirmenizde yarar vardır.
- Mülakat sırasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir.
- Başvurunuzu eksiksiz belgelerle yapınız. Tahrif edilmiş veya sahte belgelerle başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur.
- Vize bir egemenlik hakkıdır. Bu nedenle başvurunuzun reddedilebileceğini önceden kabul ediniz.
- Mülakat sırasında, yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır.
- Seyahatinizi gerçekleştirebilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir.
- Mülakatın amacı; seyahat edeceğiniz ülkenin makamlarının bu ülkeye seyahat edecek yabancılar için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığınızı anlamaktır.
- İşsiz iseniz, veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Reddedileceğini bildiğiniz bir talepte bulunmaktan kaçınmanız zaman ve para tasarruf etmenizi de sağlayabilir.
5.BİR ÜLKENİN HANGİ TEMSİLCİLİĞİNDEN VİZE ALABİLİRİM?
Uluslararası kural; vize başvurunuzu daimi ikametinizin olduğu yerden yapmanızdır.
Bir ülkenin Türkiye’de birden çok Başkonsolosluk ve Konsolosluğu var ise, vize başvurunuzu ikametinizin bulunduğu yere yakın olan temsilciliğe yapmanız gerekir. Bu hususu da ilgili temsilcilikten önceden öğrenmenizde yarar vardır.
6.KİMLERE VİZE VERİLMEZ ?
Bir ülkeye hangi yabancının girebileceğine karar vermek, uluslararası hukuka göre, o devletin egemenlik yetkilerindendir. Bu husus, tartışılmaz temel bir kuraldır. Devletler ülkelerine hangi yabancıların girebileceğini kendi ulusal çıkarlarına göre belirlerler. Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
7. BİR ÜLKENİN VİZE BAŞVURUMU REDDETMEYE HAKKI VAR MIDIR ?
Uluslararası hukukta Devletlerin ulusal egemenlik yetkileri esastır. Bu egemenliklerini sınırları içerisinde çıkardıkları yasalar ile diledikleri gibi kullanırlar. Ulusal egemenlik yetkileri arasında ülkelerine hangi yabancıların hangi koşullarla girebileceklerini belirlemek de vardır. Vize bu amaca hizmet etmektedir. Devletin bu yetkisi uluslararası hukuk bakımından tartışılmazdır. Devletler egemenlik yetkilerini kendi iradeleriyle sınırlayabilirler.
8.BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM ?
Vize Başvurusunun reddine itiraz öncelikle vizeyi reddeden temsilciliğe yazılı olarak müracaatla yapılmaktadır. Herhangi olumlu bir yanıt alınamaması halinde, itiraz için yargı yoluna başvurmak mümkündür. Ancak vize reddinde yargı yolunun açık olduğu ülkeler sayıca fazla değildir. Ayrıca, genelde uzun zaman alan mahkeme süreci sonunda mahkemenin devlet aleyhine sonuçlanma olasılığı zayıftır. Diğer önemli bir husus, bir devletin yasaları yargı yolunu vize müracaatçısının itirazı için açık tutuyorsa, bu davaya o devletin mahkemeleri bakacaktır. Dolayısıyla, o ülkenin bir avukatını tutmanız gerekmektedir.
9.VİZE BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM ?
Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir. Zira Batılı ülkeler başta olmak üzere, bazı ülkeler vize harcı ve vize işlem harcı adı altında tahsil ettikleri meblağları vize talebi reddedilse dahi iade etmemektedirler.
10.PASAPORTUMA VİZE BAŞVURUSUNDA BULUNDUĞUM TEMSİLCİLİK KAŞE VURDU. BUNUN ANLAMI NEDİR ?
Temsilciliklerin kaşe vurmaları giderek yaygınlaşan bir uygulamadır. Bu tür kaşelerde çoğunlukla, temsilciliğin bulunduğu kentin adı veya kısaltması ile bir tarih (başvurunun işlem gördüğü tarihtir) bulunur. Pasaportunuzdaki böyle bir kayıt tekrar başvuruda bulunmanıza engel değildir. Bu kayıt diğer temsilciliklere yapacağınız başvurularınızın reddedileceği anlamına gelmez. Ancak, sözkonusu kaşe bir Schengen ülkesi tarafından pasaportunuza vurulmuşsa, diğer bir Schengen ülkesinin vize başvurunuzu daha titiz bir şekilde incelemesi olasıdır.
11.PASAPORTUMDAKİ KAŞE İNSAN HAKLARININ ÇİĞNENMESİ DEMEK DEĞİL MİDİR ?
Seyahat özgürlüğü temel insan haklarındandır. Ancak, devletlerin ülkelerine hangi yabancıların gireceklerine karar verme yetkileri tam ve tartışılmaz bir uluslararası hukuk ilkesidir. Unutulmaması gereken husus, vize uygulamasının tanımı itibariyle seyahat özgürlüğüne yönelik başlıbaşına bir sınırlama olmasıdır.. Sizin, bir ülkeye girememeniz, seyahat özgürlüğünüzün sınırlanması gibi görünse de, devletlerin de sizin ülkelerine girip giremeyeceğinize karar verme hakkı vardır. Sözkonusu kaşe ise, esasen, temsilciliğin yapılan işlemi izlemesine yardımcı olmaktadır. Bir pasaport, hamilinin bir ülkeye seyahat edebileceğine ilişkin hamilinin lehine kayıtlar içerebileceği gibi, aleyhine kayıtlar da içerebilir.
12. VİZE İHLALİ NEDİR ?
Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır. Örneğin; bir öğrenci vizesi ile çalışmak veya, turist vizesi ile öğrenim görmek vize ihlalidir.
13.VİZE İHLALİ YAPARSAM, SONUÇLARI NE OLUR ?
Ziyaret ettiğiniz ülkeden sınır dışı edilirsiniz. Hakkınızda ülkeye sürekli veya geçici giriş yasağı konulabilir ve/veya para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.
14. SCHENGEN VİZESİ NEDİR ?
Avrupa Birliği’nde 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınır (“iç sınır’” denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Bu şekilde oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Schengen alanı vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır.
Schengen’e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır:
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.
Schengen ülkeleri ortak Schengen Information System-SIS adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.
MUHTELİF SORULAR
- Soru: Türk vatandaşlarına transit geçişlerde özellikle Balkan ülkelerinde vize muafiyeti olduğunu duydum. Konu hakkında bilgi verir misiniz?
Cevap: Bu konuda etraflıca bilgi sahibi olmak ve vatandaşlarımıza ikili düzenlemeler çerçevesinde sağlanan vize kolaylık ve muafiyetlerini görmek istiyorsanız, ilk olarak Bakanlığımız internet sitesinin Konsolosluk/Vize Uygulamaları/Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları başlığına bakmanızı öneririz.
Konuya ilişkin detayları Bakanlığımızdan veya başvuruda bulunduğunuz ülke temsilciliğinden de öğrenebilirsiniz.
Buna ek olarak, AB üyesi ülke vizeleri/oturma izinleri veya Schengen vizesi hamili vatandaşlarımıza da çeşitli kolaylıklar sağlanmaktadır. Bu çerçevede;
-AB ülkeleri/Schengen vizesi hamili veya AB/Schengen ülkeleri ile İsviçre ve Lihtenştayn’da ikamet izni bulunan umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Bulgaristan üzerinden 5 güne kadar vizesiz transit geçiş hakkına sahiptir. 10 yıldan eski geçerli pasaportlar için bu süre 48 saattir.
-AB ülkeleri veya İsviçre’de geçerli oturum sahibi umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Sırbistan ve Karadağ üzerinden 5 güne kadar vizesiz transit geçiş yapabilmektedir.
-AB veya bir Schengen ülkesi tarafından düzenlenmiş geçerli vize veya ikamet tezkeresi veya İsviçre veya Lihtenştayn ikamet tezkeresi hamili umuma mahsus pasaport hamilleri Romanya üzerinden 5 güne kadar vizesiz transit geçiş hakkına sahiptir.
-Geçerlilik süresi üç aydan uzun herhangi bir AB/EFTA ülkesinde daimi oturma iznine sahip vatandaşlarımız Slovenya’ya 90 güne kadar vizesiz girebilmektedir. Ayrıca geçerlilik süresi onbeş günden uzun herhangi bir AB/EFTA ülkesinde oturma izni veya C tipi Schengen vizesi sahibi vatandaşlarımız ise Slovenya’ya 15 güne kadar vizesiz girebilmektedir.
Soru: İki Türkün Avrupa’da açtıkları bir davayı kazandıklarını ve bundan böyle Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz gidebileceklerini duydum. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Cevap: Avrupa Birliği Adalet Divanı, İngiliz makamlarınca iş kurma amacıyla yerleşme izni başvuruları reddedilen Veli Tüm ve Mehmet Darı isimli vatandaşlarımız hakkında 20 Eylül 2007 tarihinde karara varmıştır. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi edinebilmek için Bakanlığımızın 29 Eylül 2007 tarih ve 18 sayılı (http://www.mfa.gov.tr/bn_18—29-eylul-2007_-avrupa-birligi-adalet-divani_nin-_abad_-veli-tum-ve-mehmet-dari-adli-vatandaslarimiza-iliskin-20-eylul-2007-tarihli-karari-hakkinda-bilgi-notu.tr.mfa) ve ayrıca 26 Ekim 2007 tarih ve 20 sayılı (http://www.mfa.gov.tr/bn_20—26-ekim-2007_-avrupa-birligi-adalet-divani_nin-20-eylul-2007-tarihli-_tum-ve-dari-karari_-hakkinda-basin-icin-bilgi-notu-.tr.mfa) basın bilgi notlarını okumanızı öneririz. Sözkonusu kararda vizenin bir engel olduğu belirtilmekte ancak, vizenin kaldırılması gerektiğine ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır.
Soru: Avustralya ile imzalanan Çalışma ve Tatil Vizesi hakkında bilgi almak istiyorum. Bu vize için hangi kuruma ve hangi belgelerle başvurmam gerekmektedir? Ayrıca, Avustralya ile uygulanmaya başlayan “work and holiday visa” adlı vize başvurusu için gerekli olan “government support letter” adlı devlet onay mektubunu hangi makamdan nasıl alabilirim?
Cevap: YÖK ile varılan mutabakat uyarınca, “Çalışma ve Tatil” vizesine başvuracak adayların tespitini anılan kurum yapacaktır. Bilahare aday listeleri Bakanlığımız aracılığı ile Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne iletilecektir.
Dolayısıyla, bu konunun YÖK’ten takip edilmesi gerekmektedir.
Soru: X ülkesine gitmeyi düşünüyorum. Türkiye’deki temsilciliği nerededir ve bu ülkeye gitmek için vize almam gerekiyor mu? Vize gerekiyorsa, başvuru koşulları hakkında nasıl bilgi edinebilirim?
Cevap: Gideceğiniz ülkenin irtibat bilgilerini Bakanlığımız internet sitesinden http://www.mfa.gov.tr/sub.tr.mfa?92435023-667b-4a3b-ade8-b61efab1194a adresinden öğrenebilirsiniz. Öte yandan, pasaportunuzun türüne gore vize almanız gerekip gerekmediğinde yine internet sitemizden http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa adresinden öğrenebilirsiniz.
Vize almanızın gerekiyorsa, gideceğiniz ülkenin temsilciliği ile görüşerek başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Hakkımızda
20 yılı aşkın bilgi birikimi ve tecrübesiyle profesyonel Danışmanlık ve İnsan Kaynakları olarak, iş ve işçi bulma, işçi yerleştirmeye aracılık etme, hizmet süresince vizyonumuz doğrultusunda, misyonumuzu en iyi şekilde yerine getirmek üzere, tecrübeli, güler yüzlü ve çalışma azmi yüksek profesyonel ekibimizle hedefimize doğru koşmaktayız.